Op zoek naar interessante foto plekken voor de IBA Benelux rally.


Ook al ben ik eigenlijk net terug van een wat langere trip, kan ik toch ook moeilijk stil blijven zitten. Dus op deze zaterdag de Ultra gestart en richting Drenthe. Een omgeving die je ook net even anders kan rijden als het nodig is.
Grotendeels binnen door slinger ik naar Assen. Natuurlijk voor motorrijders een epische plek met het TT-circuit. In Assen zelf staat ook nog een monument van de motorrijder. Leuke plekken dus om op te nemen in de komende IBA rally.

Drenthe staat ook bekend om de ja-knikkers. In Schoonenbeek staat in het centrum een draaiende (niet werkende) ja-knikker. Hiermee werd vroeger olie opgepompt uit de onderliggende diepere lagen. Deze ja-knikker draait wel maar werkt dus niet. Buiten het dorp staat echter een ja-knikker die wel operationeel is en net over de grens met Duitsland staan nog veel meer operationele ja-knikkers. Deze pompen ook daadwerkelijk olie op en sturen dit naar de opslagpunten om het daarna verder te transporteren en te laten rafineren.

Drenthe is mooi, dus stuur ik de Ultra over de landelijke wegen door leuke dorpen en door het mooie natuurgebied. Ik geniet van de heide, de kleine kastelen en buitenhuizen, maar ook de boerderijen hier. 
Echt genoeg te zien hier en ik neem dan ook verschillende plekken mee als opties voor de komende IBA Benelux Rally.MichielsHarley

de Harley rijder