Intro Elefantentreffen

Editie 2017 wordt in het laatste weekend van januari voor de 61e keer gehouden in Thurmansbang-Solla/Loh in het Bayerischen Wald, ongeveer 40 kilometer boven Passau.
Dit jaar heb ik me voorbereid en ga ik de trip van 1000 km maken naar het treffen. Met als bedoeling na het weekend weer terug te rijden op mijn Ural.

 

Bekend winter-motortreffen in het laatste weekend van januari, oorspronkelijk in 1956 door Ernst Leverkus georganiseerd op de Solitudering. Leverkus verscheen op zijn Zündapp KS 601 zijspancombinatie, die Grüne Elefant werd genoemd. Later verplaatste men het treffen naar de Nürburgring, maar na de nodige rellen en vandalisme week men vanaf 1978 uit naar de Salzburgring. Nadat het treffen in 1988 niet door ging, vindt het sinds 1989 plaats in het Beierse Thurmansbang-Solla/Loh, ongeveer 40 kilometer boven Passau.

 

Het weerbericht

In voorbereiding op de komende Elefantentreffen maak ik sneeuwkettingen voor mijn achterband.

Deze sneeuwketting maak ik van een losse, aan elkaar gelassen, ketting. Deze maak ik op maat, zodat de ketting om het rubber valt en met een clip kan ik dan de ketting aan elkaar vastmaken. De clip zit dan op de velg.

In de omgeving van Thurmansband staan enkele webcamera's opgesteld en sinds deze week staat ook de webcam op het Elefententreffen terrein online. Hieronder de foto's