Ik ben uitgenodigd door Jekyll & Hyde om hun Nomad uitlaat systeem te laten monteren op mijn Pan America. Dus rij ik op een vroege ochtend naar het verre zuiden.

Ik word om 9 uur hartelijk ontvangen door de mannen van Jekyll & Hyde. Ik heb hun eerder voorzien van info en adviezen rondom het ontwerp van hun nieuwe uitlaat voor de Pan America. Dit is een aangepaste Nomad uitlaat geworden die eerder voor de BMW GS ontworpen was. 
De nieuwe uitlaat is een pracht exemplaar, zwart met een kevlar uiteinde. En natuurlijk met een knop te bedienen voor verschillende geluidsterkten. En het design is mooier dan de HD Scrreamin' Eagle uitlaat, die is in chroom uitgevoerd.We beginnen met een koffie en een stukje uitleg. Hierna gaat mijn Pan America op de brug en wordt de oude uitlaat gedemonteerd. De nieuwe Nomad gaat erop. De kabels worden aangesloten en alles wordt nog even opgepoetst.
Om half 12 is alles klaar en na een korte fotoshoot voor Jekyll & Hyde zelf, ga ik genieten van het geluid.

Bij optrekken geeft de uitlaat een mooi donker geluid, niet overkill aan herrie, maar netjes en Harley bschaafd. Wanneer constant gas gegeven wordt, blijft het geluid minimaal. En wanneer je de uitlaatklep weer dicht zet, dan is er een standaar geluid te horen, waar niemand last van kan hebben.
Heel erg blij mee

MichielsHarley

de Harley rijder