23 mei 9 uur ’s morgens. Brigitte staat al klaar. Helm op, jas dicht, handschoenen aan en zonnebril op: we kunnen op weg. De rit gaat over de bekende weg via Bergen, Schoorl, Petten en Julianadorp naar Den Helder. We besluiten daar de boot te nemen naar Texel.

 

We zijn net op tijd, kaartje kopen en doorrijden. We rijden de boot op en helemaal naar voren. Onderweg kijken we vanaf het boven dek naar Texel en Vlieland. Het is prachtig weer, de zon schijnt, een paar kleine wolken boven het eiland, echt geweldig motor rij weer.

Op Texel rijden we eerst een rondje Den Burgh. Even het dorp bekijken. We pakken in een haven een drankje. Dan via de zuid-oost route naar de vuurtoren. Daar stoppen we voor de lunch. We zitten op het meest noordelijke gedeelte van Noord Holland. Dan gaan we weer op pad. Het is tijd om door te rijden naar de boot. Via een leuke route rijden we naar de haven en ook nu staat de boot weer op ons te wachten om terug te varen.


In Den Helder gaan we de N9 af om eigenlijk direct door te rijden naar Egmond om Brigitte na een, volgens haar, super rit, maar dat beaam ik ook helemaal!
Een rit die 175 kilometer was (en ik heb er nog 20 bij gedaan om heen en weer naar Egmond te gaan).
Ik vond het super om Brigitte achterop te hebben!!

MichielsHarley

de Harley rijder