De laatste Ride 2 Eat van 2022 is er een die ik compleet heb georganiseerd. Vanaf nu heb ik dus de organisatie overgenomen van Giel, die het de jaren hiervoor heeft gedaan. Een mooie leermeester.

Maar dus deze Ride 2 Eat is in Milaan. En wel bij een bijzonder standbeeld, Il Dito.
De vinger zoals het beeld vertaald is uit het Italiaans. Het beeldhouwerk staat op het plein voor het gerechtsgebouw en lijkt op de opgestoken middelvinger. Echter is het door de kunstenaar anders bedoeld, namelijk het fascistische gebaar van de opgestoken hand, zoals de Italianen die gebruikte in de 2e Wereld Oorlog, maar de kunstenaarheeft bewust de 3 vingers "afgebroken".  En zo ontstond dus een verzendsteken tegen het fascisme.
Het kunstwerk wordt ook wel L.O.V.E. genoemd en het hele verhaal kan je HIER lezen.

We ontmoeten elkaar als IBA rijders op het plein. Wederom een warm weerzien van vrienden.
Het foto moment is ludiek. Als afsluiting van 2 verwarrende jaren, namelijk 2020 en 2021 wat de geschiedenis in zal gaan als de corona jaren.
Hierna stappen we weer op de motor en rijden naar het hotel. Tijd voor wat drinken en bijpraten.

Helaas was de communicatie met het restaurant op zn Italiaans gegaan. Vooraf alles netjes afgesproken, maar dus op de avond zelf was het even 'vergeten'. Maar dankzij mijn glimlach en doorzettingsvermogen, hebben de kok en zijn hulpen een prachtige maaltijd op tafel gezet, zonder dat de rijders hier iets van gemerkt hebben!
Het afrekenen ging ook een beetje chaotisch, maar dat hoort dan eigenlijk wel weer zo in Itailië. Ik hou er van.

Ik slaap in het hotel, de motor had ik alweer in de camper gezet en klaar voor de terug weg. 's Morgens gooi ik dus de tas in de camper, rij de straat uit en zoek mijn weg om Milaan te verlaten. Dankzij de toll-fob kan ik makkelijk door de poortjes rijden en redelijk snel zit ik weer in Duitsland voor de overnachting. Het laatste stukje is op maandag en einde van de middag parkeer ik de camper achter op de parkeerplaats. Dit was een leuke en afwisselende week geweest.

{gallery}2022/20221022-R2E-Milaan{/galley}

MichielsHarley

de Harley rijder