Zaterdag, de dag van de Ride 2 Eat in Athene.We zijn natuurlijk al in Athene en moeten ook verhuizen van hotel. Ik zou graag nog wat van de stad willen zien en ook enkele highlights waar de stad bekend om staat. Nadat we de motoren technisch gecontroleerd hebben en weer op en ingepakt gaan we de stad in. Vanaf een afstand maak ik een foto van de Acropolis, hoog op de berg. Het is nog geen 10 uur en al snik heet. Op het Syntagma Square is het Graf van de Onbekende Soldaat. Ik zie de wisseling van de wacht net gebeuren, maar we rijden nog, helaas dus geen foto. Rondje rijden. De motor op de stoep gezet voor het bouwwerk. En toch even enkele foto's maken. Natuurlijk aangesproken door een 'politie' man. Nou ja het is toch te warm, dus weer verder. Ik had even gekeken naar de Harley dealer(s) in de buurt. De HD dealer ligt helemaal buiten de stad en ik had Giel al een paar keer zien steunen en kreunen. Het is ook wel heel warm. Dus dan maar naar de andere Harley-Davidson winkel. Dit is een combinatie van het HOG Chapter cafe en de kleding winkel van de HD Dealer. Ik scoor een (vel geel) t-shirt en we bestellen een koffie en zitten even buiten. Ik plak nog even de IBA Benelux sticker op het HOG bord en daarna richting het hotel waar we voor de R2E hadden afgesproken.
Mijn kamer was niet goed doorgekomen, maar door de aardige vrouw aan de receptie kreeg ik gewoon een kamer. Spullen erin en dan een restaurant zoeken voor het eten, want degene die ik had geboekt, die is gesloten (redelijk plots dus). Maar in de haven vind ik een plek waar we met 20 man kunnen eten. En door naar het monument waar we straks de foto gaan maken. De Olympische ringen staan heel mooi op een stenen blok. Prachtig voor de foto. Aan het strand en zee. Wel aan een drukke weg, maar we kunnen de motoren op de stoep parkeren. Dan terug naar het hotel.
Om half 4 gaan we met de groep naar de fotoplek. Man man wat is het druk in het verkeer. Maar op de plek zelf is het rustig. Waar er eerste allemaal scooters bij het monumentje stonden, is het nu leeg, dus perfect voor de foto. We kletsen wat en maken eigenlijk de tijd vol tot 4 uur. Iets voor 4 uur komen er nog een paar uit een Uber rollen, die hadden dus de airco op 4 wielen verkozen boven de motor. Ik geef nog even door dat we dus een andere locatie hebben voor het diner en iedereen stemt direct in (niet dat er een keuze was).
4 uur precies dus foto tijd. De groepsfoto is gemaakt en iedereen stapt weer op de motor of in de taxi.
Bij het hotel kleden we ons om in iets makkelijkere kleding. Voor het hotel is een overdekt terras en bar. Ik sta er (natuurlijk hahaha) als eerste en bestel en koud bier voor mezelf. Anderen komen er ook bij en al snel is het gezellig.
Om half 7 wandelen we naar het restaurant, nog geen 5 minuten van ons hotel. Eerst zouden we binnen zitten, wel met een open pui, maar ook weer direct aan de straat, en al snel mogen we verhuizen naar het overdekte terras. Een lange tafel. Water op tafel. Bier bestellen. Voorgerecht en hoofdgerecht bestellen en onthouden. En al etend en kletsend komen we zo de avond door.
Als een van de laatste verlaat ik het restaurant. In het hotel besluiten Hannes en ik om nog een biertje te doen in het barretje boven. Daar is trouwens nog een trouwerij gaande, op zn Grieks, maar dan zonder het gooi en smijt werk van de borden. Om half 1 is het ook genoeg voor ons en waggelen we naar onze kamers.
Een top dag.

MichielsHarley

de Harley rijder