De Ride 2 Eat van april dit jaar heb ik uitgezet naar Italië en specifieker het monument van Fabrizio Meoni.

Net na de lunch, op donderdag, stap ik op mijn Pan America en stuur de weg op. Ik kies voor de zuid route door Nederland, dus Limburg in en dan via België naar Luxemburg. 
Tegen half 7 's avonds kies ik voor een hotel in Metz. Eerst nog even langs het Rally Hotel om een kleine site seeing te doen. Dit gaat wel voldoen voor de 2025 6 Days Rally.

Vrijdag sta ik vroeg op en ga de weg weer op. Het is al mooi weer. De A4 leidt mij richting Basel. Maar ik wil nog niet Zwitserland in, dus kies ik voor een stukje omweg om bij Laufenburg het water en dus de grens over gaan.
Een broodje eet ik bij de Harley-Davidson dealer in Aarau.
Het idee is om verder Zwitserland door te rijden en zo naar het zuiden. Maar het is best wel druk en erg warm. Ik besluit om weer terug te keren en dan te kiezen voor de 2 naar het zuiden. Het was een stukje omrijden, maar met het mooie weer geen straf.
Ik rij langs Lucerne naar Lugano. 
In Ponte Tresa in Italië had ik een hotel gevonden. Italiaans restaurant, uitzicht over het meer en een kamer die erg netjes is.

Voordat ik de motor weer start even alles langslopen en controleren. Ik zie wel dat de ketting iets slapper is, in elk geval zat ik die weer dik in het vet.
De eerste 2,5 uur blijf ik binnendoor rijden, door de bossen en bergen. Prachtig.
Bij Milaan besluit ik om naar de Harley dealer in Genova te gaan, want ik heb niet het correcte gereedschap bij me om de ketting te spannen. Om 11 uur rij ik het heuveltje op bij de dealer. Een hartelijk ontvangst. Ze snappen wat ik wil. Maar zijn niet heel snel mbt het oppakken van de motor.
Ik kom een klein beetje in tijdnood. En vraag nog een keer beleefd of ze kunnen helpen of dat ik het wellicht zelf kan doen. Dan wordt de Pan de garage in gerold en gaan ze de ketting spannen. Ze wilde dit eigenlijk eerst vervangen, maar daar heb ik de tijd niet voor.
Ik mocht niet betalen voor het werk en om half 1 rij ik weg bij de dealer. Het is nu wel snoei heet, tegen de 30 graden.
Voorzichtig maar toch lekker doorrijden naar Castaglion Fioretino. Om iets voor half 4 zet ik de motor in de schaduw bij de rotonde. Enkele andere rijders zijn er ook al. Een goed weerzien met vrienden. De nodige foto's worden genomen voordat we de groepsfoto maken met het beeld van Fabrizio Meoni op zijn KTM motor, een van de grootste italiaanse off-road en rally motor racers, onder andere de winnaar van Dakar in 2001 en 2002.

En dan is het snel naar het hotel in Arezzo. De groep is groot. En voor het diner krijgen we een apart zaaltje op de 1e etage een 3 gangen diner (al viel het hoofdgerecht wel een beetje tegen). 
Een leuke groep van 24 rijders England, Ireland, Scotland, Germany, oostenrijk, Italië, Kroatië, België en Nederland, met een paar nieuwe deelnemers aan deze epic Ride 2 Eat.


Zondag ga ik weer terug. De ketting wel slechter, dus voorzichtiger rijden. De lunch doe ik in een stukje Italië in Zwitserland, Campione d'Italia. Wederom Warm. Dan Zwitserland door en in Duitsland hotelletje gevonden. Lekker nog even buiten gegeten.
Maandag na ontbijt snelweg op en richting Den Bosch. Afgewisseld regen en zon. Ik blijf in Den Bosch slapen, zodat ik de volgende dag direct naar kantoor kan en niet op en neer hoef te rijden.

 

MichielsHarley

de Harley rijder