Een kleine wrap-up van de vakantie rit naar Athene en weer terug.

Mijn vakantie begint natuurlijk altijd al op het moment dat ik met de motor de straat uit rij. En voor deze 2 weken vakantie was mijn eerste doen de Swiss 500.
Deze heb ik gereden met Giel, dit ik de dag voor de 500miles weer had ontmoet. De Swiss500 was een geweldige rit door de bergen.

Het hele verhaal van de Swiss500 editie 2023 kan je HIER lezen.

Maandag gaan Giel en ik de route naar Griekenland rijden, dus het eerste stuk door Italië. Een afwisselende route en wat begon met regen werd in Italië al snel lekker in de zon rijden. Stukken snelweg werden afgewisseld met binnendoor wegen. De eerste overnachting was in het dorpje wat nog door de aardbeving van jaren geleden getroffen was.
De dag erna werd een beetje een drama. Het begon super gaaf op een prachtige kronkelweg. Deze was afgesloten en we moesten dus weer terug en een nieuwe route zoeken. Deze begon leuk, maar liep al aardig snel richting een echt off-road pad. Dit eindigde in een lege accu van mijn Pan America aan het begin van een behoorlijke klim naar een spookdorpje.
Het hele verhaal kan je HIER lezen.

 

Hierna zijn we op normale wegen gebleven en hebben een geweldige tocht gemaakt naar de ferrie die ons 's nachts naar Griekenland bracht (scheelde toch weer een hotelletje).
In Griekenland heb ik denk ik een van de mooiste wegen tot nu toe gereden, meer dan 100 bochten door een geweldig landschap, met bossen bergen heuvels en leuke dorpen. We kwamen aan in Athene waar Giel nog even een nieuwe ketting op zijn Pan America moest laten leggen. We hebben de stad niet echt bekeken, want de temeperaturen lagen gewoon ver boven de 35 graden.
 

Zaterdag was het Ride2Eat dag, in Athene. We hadden een leuke groep en de gesprekken waren super. Ik moest even een nieuw restaurant regelen, maar ook dat was geen probleem.
 

De terugweg vanuit Athene heb ik solo gedaan. Eigen tempo en mijn eigen route volgen naar het noorden van Griekeland. De kloosters van Meteora had ik op mijn lijstje staan en wat een prachtige kloosters zijn dat. Boven op bergpunten gebouwd. Je vraagt je dan echt af hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. De weg ernaar toe was gaaf, de route door dit gebied spectaculair. En bij de grens met Noord Macedonië vind ik een leuk klein dorps hotelletje voor de overnachting.

De volgende dag rij ik door Noord Macedonië, ik sla af om door Albanië te rijden, dit valt een beetje tegen, ook door de gekte in Tirana en de hitte die er is. Hierna door naar Montenegro en vervolgens in Kroatië een overnachting vinden. Mijn banden van de Pan Amerika raken een beetje op, dus ik wijzig mijn plan en ga zonder omweg direct door naar Parma Italië waar ik nieuwe banden onder mijn Pan laat leggen. Wel verstandig want de dag erna is het echt bar en boos met de regen.
De zaterdag ga ik de Italiaanse 500 Miles starten. Maar het verhaal van deze route kan je HIER lezen.

Zaterdag is het weer een leuk weer zien van vrienden in Parma. Het is mooi weer, ondanks de giga regen van de dag ervoor. 
De Italy500 start geweldig, een prachtige 1e en 2e etappe, zo richting het noorden en vanaf Bergamo gaan we de bergen in. Maar dan slaat het "noodlot" toe. Bij het checkpoint wil de Pan niet meer starten. De elektronica laat het afweten. Ik probeer nog het een en ander, maar moet toch accepteren dat ik voor het eerst een 500 miles niet kan uitrijden. Ik overnacht in een hotel lager op de berg en de volgende dag start ik mijn repatriering in en ook die van de motor. Zaterdag avond stap ik in Rotterdam uit het vliegtuig en wordt door Iloe en Mike naar huis gebracht.
Het gehele verhaal kan je HIER lezen.

En zo eindigde mijn Europa reis. 2 weken in totaal 7220 kilometer gereden door 11 landen. Een toch wel heel bijzondere vakantie.


 

MichielsHarley

de Harley rijder